Cum se monteaza corect bateria de la chiuveta? Primul pas: apelarea la o firma specializata in instalatii sanitare moderne


Oricat de rezistente ar fi bateriile de la chiuvete, dupa o perioada se vor uza si vom fi nevoiti sa le inlocuim. Daca sunt si dintr-un material de slaba calitate inlocuirea lor se va face mai repede decat ne asteptam. In momentul in care vedem si apa care se scurge pe langa baterie sau avem apa sub chiuveta si e de la bateria care cedeaza vom actiona imediat si vom inlocui bateria si instalatia care o alimenta cu apa.

Nu e recomandat sa ne ocupam de unii singuri de inlocuirea bateriei de la chiuveta. Mai bine chemam instalatori de la firmele specializate in instalatii sanitare casa. Interventiile vor fi rapide, sigure, vom avea garantie pe lucrarea realizata in casa si vom beneficia de o montare baterie la chiuveta perfecta.

Pana la inlocuirea efectiva a bateriei se vor verifica robinetii coltar, se inchide robinetul care asigura alimentarea cu apa pentru chiuveta. Se desfac furtunurile de racord, se desurubeaza bateria si se desfac si furtunurile fixate pe ea. Un instalator sanitar autorizat va schimba rapid robinetii coltari, daca sunt defecti sau prea vechi, ii va etansa si ii va monta la loc in locurile lor de sub chiuveta.

Urmeaza insurubarea furtunurilor de racord la bateria noua, cu respectarea traseelor pentru apa calda si apa rece. La final, un instalator Sector 3 va introduce bateria cu tot cu furtunuri montate in locul sau de pe chiuveta. Se fixeaza bine bateria pe chiuveta si se racordeaza furtunurile la robinetii coltar deja schimbati, cu grija mare la garnituri, pentru a fi pe pozitia corecta in interiorul imbinarilor.

Se da drumul la apa de la robinetul de inchidere, se verifica instalatia sa nu apa scurgeri la orice imbinare si se da drumul la apa calda si apa rece, lasand apa sa curga cateva minute. In tot acest timp se observa comportamentul instalatiei sanitare refacute.