Cum se stabileste manopera pentru interventii in cazul unor instalatii sanitare defecte?


Ni s-a intamplat tuturor sa chemam uun instalator pentru a repara o defectiune si sa ne intrebam la final de ce ne-a costat atat de mult toata interventia. Pretul final al unei interventii in cazul unor instalatii sanitare baie cu probleme contine manopera. Manopera reprezinta plata pentru implicarea celui care e chemat sa rezolve o defectiune. Timpul sau pierdut si folosirea instrumentelor, gasirea celor mai bune metode de interventie, toate la un loc se traduc prin manopera.

manopera pentru instalatii sanitare se stabileste destul de simplu. Prima data se tine cont de complexitatea interventiei. Ce are de facut instalatorul, cat de grava e defectiunea, ce presupune reparatia. Apoi instalatorul nostru se gandeste la cat timp ii va lua sa remedieze problema intalnita, sa o evalueze, sa intervina efectiv. Avem o manopera mai mare daca e vorba de deplasari la domiciliu in caz de urgente instalatii sanitare sau in zilele de weekend, la ore tarzii.

Tot in manopera intra si modalitatea de interventie. Daca e nevoie de pregatire speciala, daca e nevoie de instrumente si metode speciale aduse de la firma care a trimis instalatorul autorizat. Un instalator gaze Cluj sau din alt sector va evalua corect tot ce tine de interventie si ii va spune clientului inca de la inceput un pret estimativ pentru manopera. La manopera se mai adauga deplasarea sau TVA-ul, daca instalatorul e de la firma si se emite si factura, pretul pieselor folosite pentru remedierea defectiunilor intalnite. Orice alte operatiuni sunt necesare in timpul interventiei vor intra automat in manopera. Daca avem si alte defecte descoperite si trebuie rezolvate neaparat ca sa se poata interveni la defectul pentru care s-a facut solicitarea vom plati, evident, mai mult la final.

O manopera stabilita corect si obiectiv nu ar trebui sa fie mai mare decat costurile efective ale interventiei. Firmele care ofera servicii instalatii sanitare au grija ca valoarea manoperei a fie una rezonabila indiferent de interventiile care au loc.