Te-ai mutat in locuinta noua? Verifica toate instalatiile sanitare si inlocuieste-le pe cele vechi


Entuziasmul mutarii intr-o noua locuinta dispare imediat ce vezi ce ai de facut ca sa o aduci cat mai aproape de nevoile tale. Pe langa imbunatatiri si izolari, schimbari de parchet, de usi, gresie si faianta, refacere instalatie electrica veche si adaugare corpuri de iluminat moderne va trebui sa iti indrepti atentia si asupra instalatiei sanitare. De integritatea unor instalatii sanitare depinde si calitatea vietii traite in locuinta noastra si confortul.

Dupa o evaluare rapida este recomandat sa chemi un instalator sanitar autorizat pentru verificari amanuntite si inlocuirea totala a instalatiilor sanitare. Mai ales daca apartamentul, casa in care te-ai mutat are o anumita vechime e nevoie de o refacere completa a instalatiilor. Se va stabili ce e de facut, ce piese vor fi necesare, cum vor fi facute modificarile si cum vor arata instalatiile sanitare finale. Dupa acest pas se va trece la schimbarea efectiva a elementelor instalatiei vechi, se vor folosi doar piese din materiale de calitate, care rezista la uzura si la orice fel de utilizare.

Pe lista de schimbari vor fi incluse si operatiunile de montaj cada sau de montare chiuveta, de verificare a calitatii instalatiilor la care se racordeaza fiecare dintre aceste elemente importante. Daca nu sunt apometre moderne se continua cu montaj apometre si cu schimbarea robientilor coltar sau a altor piese importante pentru alimentarea corecta si eficienta cu apa a instalatiilor/bateriilor.

La baie sau la bucatarie, instalatiile sanitare vor fi refacute de la zero cu ajutorul unui instalator Sector 4 sau din alt sector si vor fi aduse la parametri de functionare adaptati unei locuinte moderne. Doar instalatorii autorizati vor putea sa inlocuiasca intreaga instalatie sanitara si sa se asigure ca totul functioneaza exact asa cum trebuie. Daca se reface complet instalatia sanitara de la inceput se vor economisi bani pe viitor si nu se va mai pierde timp cu alte interventii si reparatii pentru remedierea unor defecte care tot apar la instalatiile cu o vechime mai mare.